1η Ακαδημία Ομπτζεκτιβισμού στην Αθήνα!

1η Ακαδημία Ομπτζεκτιβισμού στην Αθήνα!

Το Αριστοτέλειο Κέντρο για το έργο της Ραντ και τον Ομπτζεκτιβισμό (ΑΚΡΟ) σε συνεργασία με το Balkan Objectivist Center και το Prometheus Foundation έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν τη διοργάνωση της πρώτης Ακαδημίας Ομπτζεκτιβισμού στην Αθήνα!

Το “John Galt School” είναι ένα επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θέσπισε το Balkan Objectivist Center το 2016 και έκτοτε έχει κατακτήσει δεκαέξι χώρες. Φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά και στη χώρα μας.

Read more

Άυν Ραντ και η φιλοσοφία του Αντικειμενισμού: Ας προσέξουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας.

Άυν Ραντ και η φιλοσοφία του Αντικειμενισμού: Ας προσέξουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 18.30, ένα σημαντικό γεγονός θα λάβει χώρα στην Αθήνα που θα κινήσει το ενδιαφέρον των φίλων της ελευθερίας στην πόλη αλλά που αφορά όλους και όλες μας. Το ΑΚΡΟ (Αριστοτέλειο Κέντρο για το έργο της Ραντ και τον Ομπτζεκτιβισμό) του ΚΕΦίΜ –«Μάρκος Δραγούμης» θα παρουσιάσει το πρώτο φιλοσοφικό έργο της Άυν Ραντ που μεταφράζεται στα Ελληνικά. Η «Αρετή του Εγωισμού», ( The Virtue of Selfishness )έρχεται στο ελληνικό κοινό, ένα βιβλίο που έχει πουλήσει 1.3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή δοκιμίων που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 62-64, και που αποτυπώνει την φιλοσοφία του Αντικειμενισμού και του έλλογου εγωισμού χωρίς την πλοκή και τους ήρωες των μυθιστορημάτων της.

Read more

Ανακοίνωση έκδοσης της

Ανακοίνωση έκδοσης της "Αρετής του Εγωισμού"

Το Αριστοτέλειο Κέντρο για το έργο της Ραντ και τον Ομπτζεκτιβισμό (ΑΚΡΟ) του ΚΕΦίΜ ανακοινώνει την έκδοση της ελληνικής μετάφρασης του εμβληματικού έργου της Άυν Ραντ: Η Αρετή του Εγωισμού (The Virtue of Selfishness). Το έργο αυτό αποτελεί την πρώτη έκδοση φιλοσοφικού έργου της Άυν Ραντ στην Ελλάδα.

Read more

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

Το ΑΚΡΟ προγραμματίζει ένα συνέδριο το φθινόπωρο του 2017.

Το Συνέδριο θα είναι για τον Αριστοτέλη, τον Αντικειμενισμό και μια φιλοσοφία ζωής στον 21ο αιώνα. Ο πρόχειρος τίτλος είναι "Ο Αριστοτέλης και το μοντέρνο κίνημα της λογικής".

Το Συνέδριο σκοπεύει να αποτελέσει ένα κομβικό σημείο συνάντησης Ελληνες ακαδημαϊκούς για τον Αριστοτέλη, Αντικειμενιστές και διανοούμενους του κινήματος της Ελευθερίας από την Ευρώπη. Πέρα από το να είναι μια ακαδημαϊκή συνάντηση θα επιδιώξει να αποτελέσει μια αρχή δικτύωσης Αντικειμενιστών και ομοϊδεατών οι σχέσεις των οποίων με την ακαδημαϊκή κοινότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτες στην Ευρώπη.

Ένα από τα παράγωγα του Συνεδρίου θα είναι και ένα βιβλίο, μια συλλογή με τις καλύτερες συνεισφορές, που θα επιμεληθεί σε συνεργασία με το Ayn Rand Institute.

H προτεινόμενη δομή θα έχει μια κύρια ομιλία, και τέσσερις θεματικές ενότητες (που θα καθοριστούν από τις εργασίες που θα λάβουμε πριν το Συνέδριο). Οι τέσσερις θεματικές ενότητες προτείνονται να είναι φιλοσοφία, πολιτική, ηθική και πολιτισμός. Η κάθε ενότητα μπορεί να είναι ένα πάνελ συζήτησης ή μια αντιπαράθεση (debate).

Υπάρχει η πρόθεση να εκδοθεί βιβλίο με τα πρακτικά του συνεδρίου και τις εργασίες που θα κατατεθούν πριν από αυτό.

Στον ιστότοπο θα αναρτούμε νέα για το συνέδριο τους επόμενους μήνες.